Het SchildFest

Het Schild is een wooncentrum voor blinden en slechtziende mensen en vraagt mij bij gelegenheid als projectmanager grote evenementen neer te zetten. Zo was ter ere van het 105 jarig bestaan een cultureel festival te beleven: Het SchildFest, een bijzonder festival waarbij het programma was toegespitst op mensen die niet kunnen zien. Een festival van positieve beleving en ervaring voor iedereen! Met plezier stelde ik het programma hiervoor samen, organiseerde en produceerde ik dit festival, van fondsenwerving tot en met de uitvoering. Ruim 1100 mensen uit Het Schild, de omgeving en het land, hebben bijzonder van het SchildFest genoten.

Het 100 jarig bestaan in 2012 was een jaar vol feestelijkheden voor de bewoners en blinde mensen uit het land. Ik tekende voor de organisatie en uitvoering van verschillende grote en kleine evenementen en activiteiten. Onderandere een diner voor 250 blinde mensen, kookworkshops, concerten, picknick’s en een wellness event. Ook werkte ik mee aan de totstandkoming van de theaterproductie ‘Ongezien’ die Het Schild voor deze gelegenheid liet maken. De ontvangst van Hare Majesteit Koningin Beatrix bij de première was daarbij een van mijn taken.

Referenties

“De Graaf Werkt! steunde ons in 2012 op vele fronten bij de viering van ons 100-jarig bestaan. Ze werkt met groot enthousiasme, een glimlach, oog voor detail en bovenal zeer professioneel. Of het nu gaat om een kleine activiteit voor 10 cliënten, een personeelsfeest voor 280 mensen of een ontvangst in aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin en andere hoge gasten, het verloopt op rolletjes. Ze neemt veel zorgen uit handen!”

– Edwin Frei, directeur/bestuurder Het Schild.

“Marjolein heeft de organisatie van het Festival voor blinde en ziende mensen ter ere van het 105 jarig bestaan van het Schild in Wolfheze op fantastische wijze vormgegeven. Samen met vele betrokkenen, waarbij Marjolein als grote roerganger het proces heeft vormgegeven, zowel in voorbereiding als uitvoering. Alles klopte tijdens het SchildFest en daarmee hebben de vele bezoekers en deelnemers aan het festival een onvergetelijke dag gehad!”

– Frank van der Eijnden, directeur/bestuurder Het Schild.