Artez hogeschool voor de kunsten

Bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten mag ik met regelmaat op verschillende manieren bijdragen aan de organisatie:

-Voor de ArtEZ Graduate School organiseer ik expertise- en andere interactieve bijeenkomsten voor directies, docenten en (internationale) gasten  (2018-2019).

-Voor ArtEZ Art Business Centre werkte ik mee aan de voorbereiding en uitvoering van het Food Friction Congres (2018).

-Als projectmedewerker onderwijsbureau van de afdeling art & design organiseerde ik projecten die niet direct zijn gerelateerd aan het onderwijs zoals bijvoorbeeld de betrokkenheid van ArtEZ in de Hendrik Valk prijs, Kunstbende, etc. (2015/2016).

-ArtEZ Dutch Art Institute (DAI) biedt een Master in Fine Art. Studenten vinden hier verdieping in ‘Art, Research, Experiment, Writing, Curating, Publishing, Roaming, Performing’. Ik bood brede ondersteuning aan het team van het Dutch Art Institute (2015/2016).

– Co-productie van de lancering van het ArtEZ Centre of Expertise Creative Future Makers in Fashion, Design & Innovation. Het Centre of Expertise richt zich, vanuit ontwerpexpertise in samenwerking met het bedrijfsleven, op de ontwikkeling en toepassing van nieuwe duurzame materialen en maakprocessen. (2015)

-Op interim basis hield ik de dagelijkse gang van zaken gaande en de coördinatie van de aanmeldingen en toelatingen van nieuwe studenten voor het Onderwijsbureau van de opleiding Master Fashion Design & Fashion Strategy (2014/2015).

-Voor ArtEZ Studium Generale co-produceerde ik gedurende een aantal jaren zes multidisciplinaire inspiratiedagen: Manifestaties voor studenten, docenten en geïnteresseerden, stampvol interessante interviews, workshops, masterclasses, lezingen, performances en exposities met en door nationale en internationale experts uit ‘het veld’. (2010-2014)

-Voor iedereen die is geïnteresseerd in kunst en cultuur gaf ArtEZ een avond vol kunst cadeau in Schouwburg Arnhem.  Ik werkte als co-producent mee aan dit unieke programma State of ArtEZ, wat een weerspiegeling was van het beste wat ArtEZ te bieden heeft. Bezoekers konden zien en ervaren op welke manier studenten, afgestudeerden en docenten bijdragen aan het culturele klimaat. Muziek, beeldende kunst, dans, theater, vormgeving, mode, film en architectuur wisselden elkaar in hoog tempo af. State of ArtEZ werd tevens opgedragen aan scheidend Willem Hillenius die als bestuursvoorzitter 25 jaar een belangrijk stempel op het kunstonderwijs drukte. (2010)

 

https://www.artez.nl/